Licor de móres del camp del costat de casa

Fa uns 10 dies van anar en família a buscar móres per fer licor, i avui hem pogut omplir unes ampolles amb el licor acabat.

Només necessitava 1 kilo, però sempre ens emocionem i vam agafar quasi 3, altres anys faig melmelada, però tinc molta de l’any passat i les que han sobrat les he congelat amb sucre totes separadetes en unes safates, per després poder-les guardar en caixes al congelador, després a l’hivern estan boníssimes i no queden aquoses, com queden les que venen quan les descongeles.

La base que he utilitzat ha estat licor de 96 graus, ja vaig explicar les dues possibilitats per fer licor al meu post sobre el Limoncello. L’any passat vaig fer licor de móres utilitzant aiguardent, que té menys alcohol uns 40 graus, per això en aquesta ocasió he posat més quantitat d’almívar.

La recepta que he seguit, però modificant la quantitat d’almívar, és del bloc : La Cucharina Mágica.

Ingredients:

– 1 litre d’alcohol de 96 graus

– 1 kg de móres

– 1 litre i mig d’aigua

– 850 g de sucre

– 1 canya de canyella

– 1 pela de taronja

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Primer de tot netegem molt bé les móres, i mentre s’escorre l’aigua de rentar-les,

posem el  litre i mig d’aigua amb el sucre, la canyella i la pela taronja al foc, i anem remenant fins que el sucre estigui desfet i després esperem  que bulli i ho deixem bullir uns 10 minuts.

 

Es treu  del foc i es deixa refredar.

En un pot gran amb tap es posa l’alcohol, les móres, l’almívar, la canyella i la pela de taronja

i es deixa uns 10 dies macerant

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abans de colar les móres i posar el licor dins les ampolles.

Aquest licor es pot tastar només fer-ho, però es millor deixar-ho reposar a l’ampolla almenys 3 mesos i contra més temps porta, més bo està.

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El que tinc de l’any passat està boníssim (amb etiqueta bilingüe, ja,ja,ja).

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Licor de moras del campo de al lado de casa

Hace unos 10 días fuimos en familia a buscar moras para hacer licor, y hoy  ya hemos podido llenar unas botellas con el licor acabado.

Sólo necesitaba 1 kilo, pero siempre nos emocionamos y cogimos casi 3, otros años hago mermelada, pero tengo mucha del año pasado y las que me han sobrado las he congelado con azúcar todas separaditas, en unas bandejas para después poderlas guardar en cajas en el congelador, después en invierno están buenísimas y no quedan acuosas, como quedan las que venden cuando las descongelas.

La base que he utilizado para hacer el licor ha sido alcohol de 96 grados, ya expliqué las dos posibilidades para hacer licor a mi post sobre el Limoncello. El año pasado hice licor de moras utilizando aguardiente, que tiene menos alcohol unos 40 grados, por eso en esta ocasión he puesto más cantidad de almíbar.

La receta que he seguido, pero modificando la cantidad de almíbar, es del bloc : La Cucharina Mágica.

Ingredientes:

– 1 litro de alcohol de 96 grados

– 1 kg de moras

– 1 litro y medio de agua

– 850 g de azúcar

– 1 caña de canela

– 1 cáscara de naranja

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Antes que nada limpiamos muy bien las moras, y mientras se escurre el agua de lavarlas,

ponemos el  litro y medio de agua con el azúcar, el canela y la cáscara naranja al fuego, y vamos removiendo hasta que el azúcar esté deshecho y después esperamos  que hierva y lo dejamos hervir unos 10 minutos.

 

Se saca  del fuego y se deja enfriar.

En un bote grande con tapón se pone el alcohol, las moras, el almíbar, la canela y la cáscara de naranja

y se deja unos 10 días macerando

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antes de colar las moras y poner el licor dentro de las botellas.

Este licor se puede probar sólo hacerlo, pero es mejor dejarlo reposar en la botella al menos 3 meses y contra más tiempo, más bueno está.

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El que tengo del año pasado está buenísimo (Con etiqueta bilingüe, ja,ja).

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